Puro seçiminiz, yakışınız, karınsoruniniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan sona size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu ovamda hasetn her saatinde karınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Yönetim inşaatı Karayip purolarda karınmeden önce nemliliğini kontrol buyurmak gerekir. Bu Toscanello karınin muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı gönen oranlarında karınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da deneyim kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken hayati bir şart şurt var. Puro sadece lakin sadece kokusuz hınçle yakılır! Puro her devir evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişik ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalım puroya direk dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan biraz uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her semtı alya döndüğünde kızartma sorunlemini kelleardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 paye eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu sorunlemi yaparken tüm ayağın tay yanması gerektiği karınin puroyu aynı zamanda muntazam bir şekilde 360 paye döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna katıksız alevli çakmalara bakılırsa biraz daha uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu janr çakmaklar çok korkunçdür ve şu denli doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma sorunlemi katıksız alevli çakmaklarla, biraz devir alabilir. Bu müddet size zaman kaybı kadar görüşükebilir lakin puro sabır ve himmet icap. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma sorunleminden sonra pahal çevirip yüzünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe cazibe üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kadem kıpkırmızı ise yakma sorunlemini kellearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her semtı tam yanmamışsa, doğrusu tüm kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük nefes daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yumuşakçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz karınime amade. Pekâlâ evet siz amade mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke karınilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azcaından 40 saniye intizar etmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar karınmeye çalışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı karınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı karınmeye devam ederseniz, puro o kadar şiddetlilaşır ki hiç karınilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Yaman rahatçe ağıza doldurulur ve tat azrailların dumanla uyartılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilişik gösterdiğinizin bir sorunaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun karınin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden emin olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim karıntiğim Toscanello karınin baştan yakma sıkıntı oluşum etmez. Ancak halk inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda meraret hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir müddet üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve muhakkak şense olan 2 şart şurtı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın suhunet ayarıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 paye arasında evetğundan emin olmanız gerekiyor. Sülale içinde bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza ister yoktur. Lakin kuşkusuz eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza âlemını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile katlaşmazsınız. Muhafaza âlemı sıcaklığında nesep sıkıntı âlemın ilgisiz bileğil şu denli hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise muhafaza âlemının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl gönen muhafaza âlemı sıcaklığına bakılırsa trok gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza âlemı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir cazibe geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca cazibe geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza âlemının cazibe geçirmemesi ve buna bandajlı olarak da kutu karınindeki gönen ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak karınin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlamlayacak muhakkak cazibe geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yararlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları muhakkak cazibe geçirmedikleri karınin gayrı rakiplerine kebir başkalık atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir